U kunt de producten op deze site enkel komen afhalen in onze winkel Kamp Lederwaren in Almelo

Mijn winkelwagen (0)
 • Grootste reis- en lederwarenwinkel van Oost NL
 • Bekijken en afhalen mogelijk
 • Verzending niet mogelijk

American Tourister

Leegverkoop

Wat begon met de droom van een koffer voor slechts 1 dollar, is inmiddels uitgegroeid tot een merk van wereldformaat. American Tourister bleef de concurrenten steeds een stapje voor. In 1993 nam het toonaangevende Samsonite het bedrijf over. De naam American Tourister bestaat nog steeds. Het merk staat bekend om haar kwalitatieve koffers en tassen voor een betaalbare prijs.

 

American Tourister assortiment

Artikelen 1 tot 30 van 142 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Artikelen 1 tot 30 van 142 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

De droom: een koffer voor slechts 1 dollar

Een koffer voor slechts 1 dollar. Een onwerkelijkheid vandaag de dag. Het was de droom van de Poolse immigrant Sol Koffler. Vol overgave begon hij in 1933 met de verwezenlijking van zijn droom. In een kofferfabriek in de stad Providence (Rhode Island, Vereinigde Staten) startte hij met zijn American Tourister. 

American Tourister, steeds een stapje voor op de concurrentie

Met Sol Koffler aan het roer bleek er een gouden toekomst voor American Tourister weggelegd. Met de introductie van de Hi-Taper bagage (1945), experimenten voor een eerste voorgevormde koffer (jaren ‘50) en de eerste gebruikerstest door stewardessen en grote luchtvaartmaatschappijen (jaren ‘60) bleef American Tourister haar concurrenten steeds een stapje voor.

Overname door Samsonite

American Tourister groeide in de jaren ’70 en ’80 verder. Ook aan de nieuwe vraag naar soepele maar ijzersterke en duurzame koffers kon het merk voldoen. Zo groeide American Tourister uit tot één van de merken in bagage artikelen. Verrassend is het dan ook niet dat Samsonite in 1993 om de hoek kwam kijken voor een overname. Twee gevestigde namen combineerden hun krachten. 

American Tourister: kwalitatieve reisartikelen tegen een betaalbare prijs

Sinds 1993 is American Tourister dan ook onderdeel van Samsonite, een naam die u allen bekend in de oren klinkt. Samsonite richt zich met American Tourister op de mensen die op zoek zijn naar kwalitatieve reisartikelen tegen een betaalbare prijs. De twee merken staan met gezamenlijk meer dan 180 jaar ervaring aan de top van de branche. U kiest bij American Tourister dan ook voor vertrouwde kwaliteit en duurzame koffers en (reis)tassen.

Koffergigant, voor al uw koffers en tassen

Koffergigant is official dealer van dit merk. U kunt bij ons dan ook terecht voor American Tourister koffers, rugtassen en laptoptassen. Ook voor de collectie van moedermerk Samsonite of één van de vele andere merken kunt u bij ons terecht.

Vindt u kwaliteit belangrijk, maar wilt u daar niet een al te hoge prijs voor betalen? Neem dan zeker eens een kijkje in de collectie van American Tourister.