Mid Season Sale: 15% korting op leren tassen. CODE: TAS15 Ook geldig op afgeprijsde tassen.

Koffergigant.nl scoort een 9.5/10 klantenreviews 10264

Mijn winkelwagen (0)
 • Laagste prijsgarantie
 • Gratis verzending (vanaf € 30,-)
 • Gratis ruilen & retourneren
 • Avondlevering mogelijk

Ruilen & Retourneren

Onderwerpen:

Bij Koffergigant kunt u uw bestelling binnen 30 dagen na ontvangst GRATIS ruilen of retourneren. Hieronder volgt een korte uitleg voor beide situaties.

Bestelling ruilen

U kunt uw bestelling bij Koffergigant gratis ruilen. Wij hanteren hiervoor een retourtermijn van 30 dagen na ontvangst van het product. U dient een artikel binnen deze 30 dagen terug te sturen om deze te kunnen ruilen.

Voorwaarden

 • Het artikel is ongebruikt. U mag het artikel uiteraard wel uit de verpakking halen en inspecteren zoals u dit in de winkel ook zou doen.
 • Het artikel is compleet en onbeschadigd.

Hoe werkt gratis ruilen?

 1. Geef aan welk(e) artikel(en) u wenst om te ruilen en welk(e) artikelen u daarvoor in de plaats wenst. U kunt hiervoor gebruik maken van ons ruil/retourformulier.
 2. Verpak de om te ruilen artikelen indien mogelijk in de originele verpakking en voeg het ruil/retourformulier hier aan toe.
 3. Meld ons dat u een artikel wenst te ruilen. Stuur hiervoor een e-mail naar retouren@koffergigant.nl.
 4. Wij sturen u vervolgens binnen 1 werkdag een verzendlabel toe waarmee u de zending gratis kunt terugsturen. 
 5. Plak dit verzendlabel op het pakket en lever deze in bij een PostNL punt (Nederland) of DPD punt (België) bij u in de buurt. 
 6. Zodra wij uw zending hebben ontvangen zullen wij deze voor u proberen om te omruilen. U ontvangt hierover een e-mail op het bij ons bekende e-mailadres. Indien omruilen niet mogelijk blijkt ontvangt u hierover tijdig, doch uiterlijk binnen 14 dagen, een bericht van ons.

U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en tijdige uitoefening van het terug te sturen artikel. We raden u dus aan een bewijs van verzending te bewaren.

Indien u geen gebruik wenst te maken van onze gratis ruilservice, kunt u de zending voldoende gefrankeerd sturen naar:

Koffergigant.nl
Edisonstraat 6
7601 PS Almelo
Nederland

Kosten bij omruilen

Als u gebruik maakt van onze ruilservice is omruilen gratis. Indien u geen gebruik maakt van deze service zijn de retourkosten voor eigen rekening. De kosten voor een retourzending worden dan geraamd op een maximum van ongeveer 6,95 euro voor één pakket. Stuurt u uw bestelling retour vanuit België, dan worden de kosten hiervoor geraamd op een maximum van ongeveer 16,40 euro.

Verschil in aankoopbedrag?

Indien u een artikel wenst om te ruilen voor een goedkoper artikel, zullen wij het teveel betaalde bedrag aan u terugbetalen binnen 14 dagen nadat wij het product hebben ontvangen of u heeft aangetoond dat u het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Vervolgens sturen wij u de gewenste artikelen toe. U ontvangt hierover bericht van ons.

Koffergigant gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt, tenzij u instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos.
Is het aankoopbedrag van de gewenste artikelen hoger dan die van de reeds bestelde artikelen? Dan ontvangt u van ons een betaallink per e-mail. Via deze link kunt u een bijbetaling doen met de beschikbare betaalmethoden. Zodra wij het openstaande bedrag ontvangen hebben versturen wij de nieuwe artikelen toe.

Indien wij de eventuele bijbetaling niet binnen 10 dagen ontvangen hebben, zullen wij de ruilzending alsnog omzetten naar een retourzending. Wij verwerken de zending en terugbetaling van het openstaande bedrag dan op de wijze zoals deze vermeld staat in onze retourprocedure.

Bestelling retourneren

U kunt uw aankoop bij Koffergigant ontbinden. Wij hanteren hiervoor een retourtermijn van 30 dagen na ontvangst van het product. U dient uw bestelling binnen deze 30 dagen aan ons te retourneren.

Voorwaarden

 • Het artikel is ongebruikt. U mag het artikel uiteraard wel uit de verpakking halen en inspecteren zoals u dit in de winkel ook zou doen.
 • Het artikel is compleet en onbeschadigd.

Hoe werkt gratis retourneren?

 1. Geef aan welk(e) artikel(en) u wenst te retourneren. U kunt hiervoor gebruik maken van ons ruil/retourformulier.
 2. Verpak de te retourneren artikelen indien mogelijk in de originele verpakking en voeg het ruil/retourformulier hier aan toe.
 3. Meld ons dat u een (deel van de) bestelling wenst te retourneren. Stuur hiervoor een e-mail naar retouren@koffergigant.nl.
 4. Wij sturen u vervolgens binnen 1 werkdag een verzendlabel toe waarmee u de zending gratis kunt terugsturen. 
 5. Plak dit verzendlabel op de doos en lever het pakket in bij een PostNL punt (Nederland) of DPD punt (België) bij u in de buurt. 
 6. Zodra wij uw zending hebben ontvangen zullen wij deze voor u verwerken en het aankoopbedrag terugstorten. U ontvangt hiervan een bevestiging op het bij ons bekende e-mailadres.

U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en tijdige uitoefening van het terug te sturen artikel. We raden u dus aan een bewijs van verzending te bewaren.

Indien u geen gebruik wenst te maken van onze gratis retourservice, kunt u de zending voldoende gefrankeerd sturen naar:

Koffergigant.nl
Edisonstraat 6
7601 PS Almelo
Nederland

Retourkosten

Als u gebruik maakt van onze retourservice is retourneren gratis. Indien u geen gebruik maakt van deze service zijn de retourkosten voor eigen rekening. De kosten voor een retourzending worden dan geraamd op een maximum van ongeveer 6,95 euro voor één pakket. Stuurt u uw bestelling retour vanuit België, dan worden de kosten hiervoor geraamd op een maximum van ongeveer 16,40 euro.

Terugbetaling

Koffergigant vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door Koffergigant in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument ons de herroeping meldt. Tenzij Koffergigant aanbiedt het product zelf af te halen, mag Koffergigant wachten met terugbetalen tot wij het product hebben ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt.

Koffergigant gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.