Laagste prijsgarantie! Elders goedkoper? Mail, chat of bel met ons. Wij passen de prijs voor u aan.

Koffergigant.nl scoort een 9.5/10 klantenreviews 9991

Mijn winkelwagen (0)
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending (vanaf € 30,-)
  • Gratis ruilen & retourneren
  • Avondlevering mogelijk

Ryanair scherpt regels handbagage verder aan

Travel Tips & Tricks

Ryanair accepteert per 1 november 2018 niet langer rolkoffers en grote tassen als handbagage. Passagiers mogen alleen nog één kleine draagtas met de afmetingen 40 x 20 x 25 centimeter meenemen aan boord. Is jouw tas of koffer groter, dan betaal je hiervoor een fee.

Steeds strengere regels

De maatregel is een nieuwe uitbreiding van de steeds strengere regels bij Ryanair. Vorig jaar scherpte de maatschappij de afmetingen voor handbagage al aan, maar plaatste Ryanair grotere koffers en tassen nog kosteloos in het ruim. Dit jaar komt ook daar dus verandering in. Al is het doel niet om meer geld te verdienen, zo geeft Chief Marketing Officer Kenny Jacobs aan. Ryanair wil met de nieuwe regels de wachttijden bij boarding beperken om zo vertraging te voorkomen.

Priority ticket

Wil je wel een grotere tas of koffer tot 10 kilo mee aan boord nemen? Dan kun je deze vooraf bijboeken tegen bijbetaling van 8 euro. Je kunt ook een priority ticket aanschaffen. Je betaalt hiervoor 6 euro. Je kunt dan je handbagage in een locker boven je hoofd plaatsen. Let wel op, het aantal mensen dat een priority ticket kan boeken is beperkt tot 95. De helft van de capaciteit van Ryanair's Boeing 737s, zo schrijft het Brits dagblad The Independent. Heb je niet op voorhand één van deze twee opties gekozen, maar is je tas wel te groot, dan betaal je 25 euro ‘boete’ in plaats van de hierboven genoemde bedragen.

Afwijkingen tot 25% toegestaan

Ben je gewend om met Ryanair te vliegen, dan ben je waarschijnlijk al bekend met de strengere bagageregels van deze maatschappij. Wanneer jij er tussenuit gaat en vliegt met Ryanair moet je je vanaf nu dus nog beter afvragen wat je mee wilt nemen en wat je bereid bent hiervoor te betalen. Passagiers hebben nog steeds een klein beetje speelruimte. Ryanair geeft namelijk aan dat het meetinstrument bij de gate afwijkingen tot 25% toestaat. De bag sizer waarin de tas moet passen heeft dan ook een formaat van 42 x 20 x 30 cm, zo is ook terug te lezen op de website van Ryanair.

Ryanair afmeting handbagage regels

De uitzonderingen

Reis je met kinderen tot 2 jaar, dan mag je aanvullend een kleine baby tas meenemen tot 5 kg. Hiervoor betaal je niets. Ditzelfde geldt voor medische apparatuur die je aan boord nodig hebt. Bespreek dit wel op voorhand even met Ryanair om verrassingen achteraf te voorkomen.

De oplossing: Cabin Zero 28L

Zit je al met je handen in je haar? Dan kunnen wij je geruststellen. Er is namelijk een prima oplossing die voldoet aan bovenstaande eisen. CabinZero biedt namelijk met de 28L mini een handbagage rugtas die voldoet aan bovenstaande eisen. Het formaat is een kleine 39 x 20 x 29,5 cm. Perfect dus voor Ryanair. 

Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste handbagage tas voor Ryanair? Neem dan contact met ons op via de chat, e-mail of per telefoon op 0546-81365. Wij helpen je graag verder.