Bestemming van de maand: Slovenië

Ontdek het prachtige, maar vaak onbekende, Slovenië. Een land met adembenemende natuur en gezellige steden. Van de betoverende Julische Alpen tot de Adriatische kust, Slovenië heeft veel te bieden. Verken het helderblauwe Bledmeer, geniet van de prachtige uitzichten vanaf de hoge bergen, of wandel door historische steden. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, een vakantie in Slovenië belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor elke reiziger. Samen met weekendjeweg hebben wij de beste deal, tips en producten samengesteld voor jouw vakantie in Slovenië.

Ontdek Slovenië met deze 3 tips!

Omdat Slovenië zoveel te bieden heeft hebben we enkele onmisbare tips samengesteld om optimaal van je vakantie in Slovenië te genieten.

Bezoek Bled

Bled, gelegen in Slovenië, is een schilderachtige stad omgeven door de adembenemende schoonheid van de Julische Alpen en het glinsterende Bledmeer. Deze charmante stad staat bekend om zijn iconische eiland met een sprookjesachtige kerk, bereikbaar per traditionele 'pletna' boot. Bled trekt bezoekers met zijn betoverende kasteel, gevestigd op een klif met panoramisch uitzicht over het Bledmeer. In deze omgeving is niet alleen veel te zien maar ook veel te doen. Voor avonturiers is er de mogelijkheid om te gaan raften op de prachtige rivieren in de omgeving, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring in de natuur.

De hoofdstad Ljubljana

Voor een ontspannen dag is de hoofdstad Ljubljana een perfecte keuze. Ondanks dat het de hoofdstad van Slovenië is, heeft deze stad de charme van een gezellig dorp. De pittoreske stad bruist van de leuke winkeltjes, salons en koffiezaakjes. De Slovenen behoren tot de meest fervente koffiedrinkers ter wereld. Wil je Ljubljana op een rustige manier verkennen, neem dan een boottocht op de rivier die de stad in tweeën splitst. Vanaf het water geniet je van een prachtig uitzicht op de schilderachtige gebouwen langs de oever.

De langste zipline van Europa

Houd je van hoogtes? Dan is Slovenië de ideale bestemming. Naast de vele bergtoppen met schitterende uitzichten, vind je hier ook het langste ziplineparcours van Europa. Voel je 4 kilometer lang als een vogel in de lucht, terwijl je verdeeld over zeven ziplines meerdere keren de Dolinka rivier oversteekt.

Meer informatie over Slovenië

Wat neem jij mee naar Slovenië: Tips van Travelbags

Image

Verken het prachtige landschap van Slovenië met de handige Thule AllTrail Hydration Backpack. Met zijn ingebouwde waterreservoir is hij perfect voor lange wandelingen in de bergen en blijf je altijd gehydrateerd. Deze comfortabel en stevige rugzak maakt het verkennen van meren en bossen ideaal. Mis deze essentiële metgezel niet tijdens je avonturen in Slovenië!

Rugzakken
Image

Laat je dorst lessen en blijf gehydrateerd tijdens je avonturen met deze stijlvolle drinkfles. Met een royale inhoud en een handig design, houdt deze fles je favoriete drankjes koel terwijl je de schoonheid van Slovenië verkent. Of je nu langs de schilderachtige meren dwaalt of de pittoreske dorpjes ontdekt, deze fles is jouw ideale metgezel voor een verfrissende reis door Slovenië!

Waterflessen
Image

Deze veelzijdige Hedgren Comby crossbody combineert stijl met functionaliteit, perfect voor het verkennen van Slovenië. Met voldoende ruimte voor al je benodigdheden en handige vakken voor georganiseerde opslag, is deze tas ideaal voor stedelijke avonturen en buitenexcursies. 

Crossbody's
Image

Met de auto naar Slovenië? Deze duffel past moeiteloos in de auto en is eenvoudig mee te nemen naar jouw bestemming in Slovenië. Met zijn ruime capaciteit en gemakkelijke draagbaarheid is deze duffel je ideale reisgezel voor een avontuurlijke ontdekkingsreis door Slovenië!

Reistassen

Voor je vakantie in Slovenië heb je natuurlijk een slaapplek nodig. Weekendjeweg heeft de perfecte deal voor jou gevonden. Verblijf in een luxe 4-sterrenhotel, gelegen vlakbij het prachtige Bledmeer, en geniet van adembenemende uitzichten op de Sloveense natuur. Vanuit je hotelkamer bewonder je de schoonheid van dit land. Dit is een aanbieding die je niet wilt missen!

Geniet in een luxe 4*-hotel vlakbij het meer van Bled incl. ontbijt of halfpension

  • 3, 5, 7 of 10 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Ook te boeken inclusief: dagelijks dinerbuffet
  • Inclusief gebruik van zwembaden
  • Korting op het gebruik van de Sauna World in Wellness Živa in het hotel
  • In het restaurant worden seizoensgebonden gerechten geserveerd met lokale ingrediënten
  • Adembenemende omgeving!
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: vaar naar het kerkje in het midden van het meer van Bled
Bekijk deal

Kortom het onbekende Slovenië is een land dat je moet bezoeken. Van prachtige natuur voor avontuurlijke activiteiten en wandelingen, tot de schilderachtige en gezellige steden. Mis deze kans niet! Profiteer van de fantastische aanbieding van Weekendjeweg, shop je essentiële reisbenodigdheden bij Travelbags en laat de vakantie maar komen!

Marit

Marit