Koffergigant.nl scoort een 9.6/10 klantenreviews 8664

Mijn winkelwagen (0)
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending (vanaf € 30,-)
  • Gratis ruilen & retourneren
  • Avondlevering mogelijk

Onderhoudstip: tas insprayen

Tips & Tricks

Als je een nieuwe tas hebt gekocht wil je deze beschermen tegen invloeden van buitenaf. Net als bij schoenen heb je veel manieren om dit te doen. Wij kiezen voor handige onderhoudssprays. Deze sprays zijn makkelijk in gebruik en beschermen je leren tas tegen vocht en vuil. Onze favoriet is de Multispray van Cowboysbag.
Hoe je deze spray het beste gebruikt demonstreren we in onderstaande video en lees je in deze blog.

Stappenplan voor het insprayen van een tas

Stap 1: Voor je begint is het belangrijk dat de tas schoon en droog is. Dit kan je het beste doen met een schone doek.

Stap 2: Schud goed met de flacon. Je wilt dat de spray er gelijkmatig uitkomt. 

Stap 3: Neem de tas en de spray mee naar buiten of ga in een goed geventileerde ruimte staan. De lucht van de spray kan namelijk blijven hangen. Net als bij haarlak en andere sprays is dit niet altijd prettig.

Stap 4: Pak de tas op of zet hem neer. Spray de tas gelijkmatig in terwijl je ongeveer 20 centimeter afstand houdt. Probeer niet te lang op een plek te blijven hangen. Het is niet de bedoeling dat de tas nat wordt van de spray. Denk ook aan de onderkant en de ritsen van de tas!

Stap 5: Laat de tas 30 minuten drogen. Hierna kan je hem polijsten met een schone en droge doek, dit is vooral mooi bij glad leer.

Na een tijdje slijt het beschermende laagje van de spray. Herhaal deze stappen dus regelmatig om de tas optimaal te beschermen.