U kunt de producten op deze site enkel komen afhalen in onze winkel Kamp Lederwaren in Almelo

Mijn winkelwagen (0)
 • Grootste reis- en lederwarenwinkel van Oost NL
 • Bekijken en afhalen mogelijk
 • Verzending niet mogelijk

Koffer inpakken? 16 Handige Tips + 5 Travel Hacks

Travel Tips & Tricks

Lees hieronder alle tips uitgebreid of ga gelijk door naar de koffer inpakken tips lijst.

Tip 1: niet meer dan 100ml aan vloeistof per eenheid en 1 liter in totaal

Je zou denken dat dit inmiddels wel algemeen bekend is maar dat blijkt toch niet altijd zo te zijn. Te vaak gebeurt het nog dat nietsvermoedende passagiers staande worden gehouden met bijvoorbeeld een flesje drinken.

Daarnaast vergeten veel mensen dat ook tandpasta, deodorant en andere “vloeibare” stoffen onder deze regel vallen. Bij het inpakken van je vloeistoffen moet je altijd rekening houden met het volgende:

 • De inhoud van de vloeibare stof mag niet meer dan 100ml zijn

 • In totaal mag je niet meer dan 1 liter aan vloeibare stoffen

 • Alle vloeistoffen moeten in een hersluitbare plastic zak passen, van maximaal 1 liter.

 • Maximaal één plastic zak van 1 liter per persoon

 • Er is alleen een uitzondering voor medicijnen, dieetvoeding en babyvoeding, mits aantoonbaar nodig.

 

Tip 2: Waardevolle spullen zoveel mogelijk in de handbagage

Het gebeurt steeds minder vaak dat luchtvaartmaatschappijen bagage kwijtraken. Volgens het SITA bagage onderzoek is het aandeel zoekgeraakte bagage in 2015 gedaald met 50% ten opzichte van 2007. Ondanks deze daling werden er nog steeds 23,1 miljoen tassen/koffers als vermist opgegeven in 2015!

 

 

 

Alleen dit gegeven al zou reden genoeg moeten zijn om je meest waardevolle spullen altijd in je handbagage mee te nemen. Bovendien kun je je normale bagage niet in de gaten houden en dat kun je wel met je handbagage. Neem dus geen risico en zorg ervoor dat je je laptop, tablet en fotocamera meeneemt in je handbagage.

 

Tip 3: Denk aan de juiste adapter

Niet alle stopcontacten zien er zo uit zoals bij jou thuis. Sterker nog, ieder werelddeel heeft zo’n beetje een eigen soort stopcontact. Koop daarom een wereldstekker en neem deze altijd mee op reis als je reist naar een ander werelddeel.

Wil je per land een overzicht van het type stekker? Check dan dit handige overzicht. In de meeste landen in Europa en een aantal landen in Zuid Amerika en Azië kun je gebruikmaken van de stekkers die je thuis ook hebt.

 

Adapters per werelddeel

Illustratie door: Anna Kolesnikova (iStock)

 

Tip 4: Travel hack – Gebruik lenzenbakjes voor cosmetische producten

Life hacks, wie kent ze niet tegenwoordig. Ook voor het inpakken van je koffer zijn er een aantal handige en wat minder handige hacks te bedenken. Dit is persoonlijk één van mijn favoriete hacks:

Bij tip 1 kon je al lezen dat vloeistoffen vaak een struikelblok zijn bij het inchecken. Dat komt mede doordat de dames hun crèmes mee willen nemen op reis en de heren graag hun wax of gel. Dit zijn vloeibare producten en deze producten worden vaak verkocht in potjes van meer dan 100ml.

Voor een weekendje of een kleine week weg heb je echt niet zoveel nodig. Vooral voor dit soort kortere tripjes is deze hack dus ideaal: Als je lenzen hebt dan heb je vast al wel een lenzenbakje. Zo’n bakje leent zich uitstekend om kleine hoeveelheden wax, gel of make-up in te vervoeren in de handbagage. Heb je geen lenzenbakje, dan kun je deze voor een zacht prijsje kopen bij een opticien.

 

lenzenbakje om make up te bewaren

Foto door: Kathleen Kamphausen

 

Tip 5: Travel hack – Vouw je kleding niet op maar rol je kleding op

Deze hack heb ik zelf echt omarmd. Zeker als ik op een trip ga met bijvoorbeeld Ryan Air en ik geen zin heb om extra te betalen voor het nemen van een ruimbagage, is deze hack mijn redding. Door kleding op te rollen bespaar je echt ruimte en bovendien kreuken je bloesjes, overhemden en T-shirts hierdoor minder snel. Probeer het zelf, het werkt echt!

Foto: iStock

Tip 6: Travel hack – Stop de zwaarste spullen altijd aan de kant van de wieltjes van je koffer

Als je niet nadenkt over welke spullen je waar in je koffer stopt, is de kans groot dat je de zwaardere spullen ook wel eens niet aan de kant van de wielen hebt gestopt. Als je dan de koffer even neerzet en iemand stoot de koffer heel iets aan, dan valt de koffer al snel om. Stop in het vervolg je zwaarste spullen dus aan de kant van de wielen van je koffer. Je koffer staat dan echt een stuk stabieler! 

 

Tip 7: Travel hack – Gebruik een pillenbakje voor je ringen, oorbellen en andere sieraden

Deze hack zag ik een keer voorbij komen in een filmpje op YouTube. Als je sieraden zoalsals ringen, kettinkjes en oorbellen wil meenemen dan stop je ze bijna altijd bij elkaar in een doosje.

En doordat je ze allemaal bij elkaar stopt, liggen ze natuurlijk allemaal door elkaar en in de knoop waardoor je eerst een uur bezig bent om je sieraden uit elkaar te halen.

Met een pillendoosje kun je eenvoudig al je sieraden apart van elkaar opbergen en voor ongeveer 3 euro heb je al zo’n doosje!

 

pillendoos

Foto: iStock

Tip 8: Travel hack – Stop breekbare spullen in dikke sokken

Met deze hack komen de door je oma gebreide sokken toch nog van pas. Dikke wollen sokken zijn namelijk uitstekend geschikt als bescherming voor bijvoorbeeld parfumflesjes en andere breekbare spullen.

 

Tip 9: Houd je van shoppen? Vergeet dan niet om wat ruimte over te laten

Deze tip komt vooral van pas voor de shopverslaafden onder ons. Maar sowieso blijkt uit onderzoek dat er meer op vakantie wordt geshopt dan dat er thuis wordt geshopt. Ook al ben je het vaak niet eens van plan, het gebeurt toch.

Houd daarom altijd wat ruimte vrij, al is het alleen al omdat de mogelijkheid bestaat dat je met nieuwe kleding of elektronica naar huis gaat. En denk bij het inpakken van je nieuwe Samsonite koffer gelijk even dat je je kleding oprolt en niet opvouwt ;-).

 

Tip 10: Laagjes!

Door meerdere lagen kleding over elkaar te dragen, blijft er vanzelfsprekend meer ruimte over in je koffer. Draag in ieder geval de kleding die het meeste ruimte in neemt.

Vooral als je de shopaholic in je niet hebt kunnen tegenhouden op je vakantiebestemming, komt deze tip van pas.

 

Tip 11: Maak een vakantie checklist

Lijstjes, tegenwoordig maken we ze overal voor. En dat is niet voor niets want mensen zijn geneigd om dingen te vergeten naarmate het lijstje in hun hoofd groter wordt. Door daadwerkelijk een lijstje bij te houden voorkom je dat je dingen vergeet of over het hoofd ziet.

Doe dit ouderwets met pen en papier of gebruik een van de vele apps waarmee je lijstje kunt bijhouden. Onze favorieten zijn:

Nog beter, gebruik de volledige vakantie checklist van Koffergigant en je vergeet nooit meer iets mee te nemen op vakantie!

 

Tip 12: Stop een papiertje met je NAW gegevens in je koffer

Stel dat je koffer beschadigd raakt en het kofferlabel met je NAW gegevens is eraf gevallen of is dusdanig beschadigd dat er geen chocola meer van te maken is. Hoe kunnen ze er dan toch achter komen dat het jouw koffer is? Juist, door een kaartje/papiertje in je koffer te stoppen waar je al je NAW gegevens opschrijft.

 

Tip 13: Vul “loze” ruimte

Zeker op een trip met een vliegtuigmaatschappij als Ryan Air, waar je kosteloos alleen handbagage mag meenemen, is het essentieel om elk stukje ruimte optimaal te benutten.

Stop daarom zoveel mogelijk spulletjes in je schoenen. Zo zijn deze spullen ook nog eens beter beschermd tegen schokken.

 

Tip 14: Check de maximale afmetingen van je handbagage koffer

Het maximale formaat voor je handbagage kan per vliegtuigmaatschappij verschillen. Check daarom altijd eerst even wat de maximale afmetingen zijn van de vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt.

 

Tip 15: Kill your darlings

Het liefst wil je natuurlijk je hele schoenenkast meenemen. Maar besef wel dat schoenen niet echt ruimte-efficiënt zijn. Kies daarom voor hooguit een of twee extra paar (naast het paar dat je al draagt). Ook al betekent dat dat je je favoriete schoenen niet altijd mee kunt nemen.

 

Tip 16: Houd je spullen fris

Als je na een lange reis eindelijk op je bestemming bent en je hebt opgefrist, wil je niet dat je je in muf ruikende kleding moet steken. Door een geurzakje in je koffer te doen, voorkom je dat je kleding muf gaat ruiken als het voor een lange periode in de koffer zit.

Koffer inpakken tips lijstje

 1. Niet meer dan 100ml aan vloeistof per eenheid en 1 liter in totaal.
 2. Doe je waardevolle spullen in je handbagage (moet natuurlijk wel passen).
 3. Check wat voor stopcontact jouw bestemming heeft en neem op basis daarvan de juiste adapter mee.
 4. Gebruik lenzenbakjes voor o.a. crèmpjes en gelletjes als je alleen handbagage mee mag nemen.
 5. Rol je kleding op om ruimte te besparen en kreuken tegen te gaan.
 6. Stop zwaardere spullen altijd zo dicht mogelijk tegen de wieltjes van je koffer.
 7. Gebruik een pillenbakje voor sieraden zodat je ze niet in de knoop raken en zodat je ze niet kwijt raakt.
 8. Stop breekbare spullen in dikke (wolle) sokken.
 9. Laat wat ruimte over in je koffer als je van shoppen houdt.
 10. Doe meer lagen kleding aan om ruimte te besparen in je koffer.
 11. Gebruik de vakantie checklist van Koffergigant en je vergeet nooit meer iets mee te nemen.
 12. Stop een papiertje met je NAW (Naam, Adres, Woonplaats) gegevens in je koffer of tas.
 13. Stop je schoenen vol met spullen om ruimte te besparen.
 14. Check vantevoren de maximale afmetingen van je handbagage per vliegtuigmaatschappij.
 15. Kies voor maximaal twee paar schoenen zodat je ook daar ruimte mee bespaart.
 16. Stop een geurzakje in je koffer of tas om je kleding fris te houden.

Met deze tips zorg je ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en voorkom je vakantiestress. Doe er dus je voordeel mee!

 

Andere interessante blogs:
 

SUITSUIT Fabulous Fifties getest
Alles over het TSA slot
Tassen trends voor 2017