LEEGVERKOOP, alles moet weg! Tot 70% korting. 

Mijn winkelwagen (0)
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending (vanaf € 30,-)
  • Avondlevering mogelijk

Welk type Eastpak rugzak? De verschillen tussen 8 populaire modellen!

Fashion School Reviews

Werp een korte blik op de collectie van Eastpak en je ziet hoe groot het aanbod rugtassen van dit merk is. Eastpak heeft in haar meer dan 60-jarige bestaan vele verschillende modellen uitgebracht. Elk model is te verkrijgen in een groot scala aan kleurvarianten. Het gigantische aanbod maakt het soms lastig om de verschillen te zien. Daarom helpen we je in deze blog de verschillende tussen 8 populaire Eastpak rugzakken te ontdekken.

Eastpak Orbit Mini

Orbit Mini: een kleine rugtas voor grote avonturen

Adviesprijs: 45 euro

Eastpak’s smallest. De Orbit Mini is de kleinste rugzak uit de Eastpak collectie. Met afmetingen van 33,5 X 23 x 15 cm en slechts 10 liter inhoud is het echt een mini rugtas. Het model lijkt, op de afmetingen na, sprekend op zijn grote broer de Eastpak Padded Pak’r (24 liter). Je zult niet de eerste zijn die de mist in gaat en deze kleine variant besteld terwijl je zijn grote broer wenst.

1 hoofdcompartiment met rits en 1 apart voorvak. Simpel en klein, maar zeer efficiënt. Een stylish item voor wat kleine essentials van de modebewuste student. Je lunch past er ook prima in. De tas is niet groot genoeg als echte schooltas voor de gemiddelde scholier.

Bekijk alle Eastpak Orbit Mini

Eastpak Padded Pak'r

Padded Pak’r: all-time classic

Adviesprijs: 50 euro

De Padded Pak’r is de meest iconische rugtas uit de Eastpak collectie. Dat heeft de tas te danken aan het stijlvolle ontwerp dat schittert in eenvoud. Het model is al jarenlang bepalend in het schoolbeeld.

De Padded Pak’r is nog steeds een prima schooltas voor iedere scholier bij wie een grotere laptop niet tot de dagelijkse uitrusting behoort. Een 13,3 inch laptop past namelijk gewoon in deze tas, al is hiervoor dus geen apart laptopvak beschikbaar. Je kunt dit ondervangen met een aparte laptophoes.

1 hoofdcompartiment met rits en 1 apart voorvak. Als je graag alles bij elkaar houdt is de Padded Pak’r een goede keuze!

Bekijk alle Eastpak Padded Pak’r

Eastpak Wyoming

Wyoming: het verschil zit hem in de details

Adviesprijs: 70 euro

De Wyoming lijkt op het eerste oog sprekend op de Padded Pak’r. Zelfs de afmetingen, inhoud en de indeling komt overeen. Er zijn een paar subtiele verschillen. Zo is de onderkant voorzien van leer. Dit geeft de tas een chiquere uitstraling en het beschermt je spullen beter wanneer je de tas neerzet. Voor meer comfort is ook het handvat bovenop verstevigd met leer.

Een ander punt waarop deze tas afwijkt ten opzichte van de Padded Pak’r is het rugpaneel. Bij beide tassen is dit paneel gevoerd. Bij de Wyoming is het rugpaneel ook voorgevormd. De tas zit hierdoor net iets comfortabeler op je rug. Erg fijn wanneer je met een zwaarder bepakte tas naar school moet fietsen.

De Wyoming rugzak is door dit alles wel iets zwaarder dan de Padded Pak’r. Al is het niet zo dat je veel merkt van die extra 160 gram. Het grootste nadeel: minder beschikbare kleurvarianten dan de Padded Pak’r.

Bekijk alle Eastpak Wyoming

Eastpak Out Of Office

Out Of Office: een nieuwe generatie

Adviesprijs: 60 euro

De Eastpak Out Of Office is één van de eerste rugtassen van de nieuwe generatie schooltassen. Je kunt de Out of Office eigenlijk zien als de opvolger van de Padded Pak’r. De tas bestaat nog steeds uit 1 hoofdcompartiment en 1 voorvak en is in veel opzichten vergelijkbaar met de Padded Pak’r.

Wat is het grootste verschil? De Out Of Office is groter en in het hoofdcompartiment is er ruimte gemaakt voor een klein meshvak met rits en een gewatteerd laptopvak. Dit laptopvak is bedoeld voor een laptop tot 13,3 inch. Een 15,6 inch laptop past er overigens prima in. Je kunt dan het vak alleen niet meer afsluiten met het klittenband.

Kleine extra toevoeging zijn de ritsen die doorlopen tot aan de onderkant. Je hoeft daardoor niet te graaien als je onderin de tas zoekt naar jouw etui terwijl je leraar al staat te dringen om met de les te starten.

De Out Of Office is een complete rugzak zonder al te veel toevoegingen. Een uitstekend model om jarenlang mee over het schoolplein te slenteren.

Bekijk alle Eastpak Out Of Office

Eastpak Back To Work

Back To Work: extra ruimte voor je laptop

Adviesprijs: 70 euro

Het succes van de Out Of Office is niet onopgemerkt gebleven. Doorontwikkeling heeft geleid tot de variant op deze populaire rugtas: de Back To Work.

De Back To Work doet veel denken aan de Out Of Office maar wijkt op één belangrijk vlak af. Het laptopvak is verplaatst uit het hoofdcompartiment naar een apart gewatteerd compartiment. Dit leidt tot meer ruimte en meer gemak. Het compartiment is geschikt voor een 15,6 inch laptop en is af te sluiten met een rits. Je hoeft jouw laptop dus niet meer tussen je boeken of mappen te drukken als je aan het einde van een les zo snel mogelijk het lokaal uit wilt. Daarnaast loopt jouw laptop een kleiner risico op beschadiging door lekkende pennen of flesjes water.

Het aantal kleurvarianten van de Back To Work is beperkt ten opzichte van de Out Of Office. Een klein nadeel aan deze tas die overall weer net een stapje completer is.

Bekijk alle Eastpak Back To Work

Eastpak Back To Wyoming

Back To Wyoming: stevige en chique variant

Adviesprijs: 85 euro

De naam Wyoming zal inmiddels een belletje doen rinkelen. Ook de Back To Wyoming heeft éénzelfde insteek als de eerder genoemde Wyoming. Het is een chiquere en stevigere variant op een bestaand model, in dit geval de Back To Work. Het enige verschil is dan ook de leren onderkant. Klein detail: in tegenstelling tot bij de Wyoming is het handvat van de Back To Wyoming niet voorzien van leer.

Bekijk alle Eastpak Back To Wyoming

Eastpak Provider

Provider: twee keer zoveel ruimte

Adviesprijs: 95 euro

De Provider is de eerste tas in deze lijst die al op het eerste oog flink afwijkt. De provider biedt twee keer zoveel ruimte en meerdere vakken om je spullen te organiseren. Je hebt namelijk de beschikking over 2 hoofdcompartimenten en een groot voorvak met rits.

In het achterste hoofdcompartiment is een apart laptopvak aanwezig voor een laptop tot 15,6 inch. Naast het laptopvak is er in dit compartiment ook ruimte om andere spullen op te bergen. De verstevigde bodem voorkomt dat je boeken of laptop onnodig te lijden hebben.

In het voorvak zijn een paar kleine insteekvakjes en een meshvak met rits opgenomen. Handig voor bijvoorbeeld pennen en kleine accessoires zoals de oordoppen van je mobiel.

De Provider is met 33 liter een tas die veel ruimte biedt. De compressieriemen zorgen ervoor dat je de rugzak kunt aanpassen naar het volume dat je mee wilt nemen.

Bovenop de tas is ruimte gemaakt voor een met rubber verstevigd handvat. Dit is iets comfortabeler wanneer je tas door alle spullen wat zwaarder is om te tillen.

Heb jij ruimte nodig voor een grote hoeveelheid boeken, je laptop, een grote ringmap en wil je graag alles kunnen onderverdelen in verschillende compartimenten? Check dan eens de Provider.

Bekijk alle Eastpak Provider

Eastpak Tutor

Tutor: de meest complete schooltas

Adviesprijs: 115 euro

De Eastpak Tutor is de meest complete schooltas. De Tutor is te zien als een uitgebreidere variant op de Provider. Zo is het laptopvak in het achterste hoofdcompartiment ook te bereiken via een rits aan de zijkant. Het voorvak is groter en beschikt over een extra ritsvak. Daarnaast vind je in de Tutor een handig opbergvakje aan de bovenkant en een meshvakje voor je drinkfles aan de zijkant.

De Tutor is expendable. Het voorste hoofdcompartiment kun je dieper maken door een rits te openen. Met 39 liter is deze rugtas dan ook gigantisch qua inhoud. Om dit alles comfortabel op de rug mee te nemen is de Tutor van meer gemakken voorzien. Zo beschikt deze tas over een borstriem en is het voorgevormde rugpaneel deels met mesh gevoerd.

Met de Tutor kom jij nooit meer voor onverwachte situaties te staan want je hebt altijd alles bij de hand!

Bekijk alle Eastpak Tutor

Welke Eastpak rugzak voor welke situatie?

Hopelijk heb je nu de verschillen duidelijk inzichtelijk. Vind je een laptopvak niet belangrijk? Dan is de Padded Pak’r of zijn stevigere variant de Wyoming een prima keuze. Wil je wel een apart laptopvak maar niet teveel poespas of niet een te grote tas? Dan kom je al gauw uit bij de Out Of Office die een prima verhouding biedt tussen prijs en functionaliteit. Een stapje luxer? Bekijk dan eens de Back To Work en Back To Wyoming serie. Het aparte laptopcompartiment geeft je net dat beetje extra gemak en ruimte voor je laptop. En als jij organiseren en/of ruimte erg belangrijk vind dan kom je waarschijnlijk uit bij de Provider of Tutor. Iets duurder misschien, maar dan heb je wel een zeer complete schooltas.