Koffergigant.nl scoort een 9.5/10 klantenreviews 4397

Mijn winkelwagen (0)
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending
  • Gratis ruilen & retourneren
  • Avondlevering mogelijk

Stormparaplu Test: Wat is de beste Paraplu? Senz vs IMPLIVA

Travel Fashion Reviews

In Nederland zijn we niet vies van een beetje regen. Oké, we klagen er graag over, toch weten we dat het nu eenmaal bij ons klimaat hoort. Er valt jaarlijks immers tussen de 700 en 900 mm regen. Dat zijn 70 tot 90 emmers water per vierkante meter. Het KNMI is dan ook onze beste vriend. Wanneer het gevaar toeneemt, waarschuwen zij ons met de kleurcodes geel, oranje of rood. In deze situaties en in de situaties waarin een standaard paraplu de neiging heeft om binnenstebuiten te keren, is een stormparaplu je beste vriend.

Maar welke paraplu is nu de beste keuze als je door een zware storm fietst? We geven het antwoord in deze stormparaplu test!

Een stormparaplu: je beste vriend bij slecht weer

Een stormparaplu helpt je van A naar B zonder een nat pak te halen. Je hoeft niet allerlei inspanningen te doen om de wind onder je paraplu vandaan te houden. Fietsen, de hond uit laten en ga zo maar door. Tot een windkracht van maximaal 100 km per uur blijf jij zonder moeite droog. En laten we eerlijk zijn, als de windkracht nog harder is moet je je afvragen of je wel echt dringend de deur uit moet.

Wil jij weten hoe een windkracht van 100 km per uur er uit ziet? Bekijk dan even dit filmpje van IMPLIVA, met stormparaplu’s in een windtunnel! 

Senz en IMPLIVA

Om je op weg te helpen de beste stormparaplu te vinden hebben wij vier paraplu’s van twee bekende merken naast elkaar gelegd: Senz en IMPLIVA. Al deze paraplu’s hebben één ding gemeen: dankzij de speciale vorm zweeft de paraplu over de wind en voel je bijna geen weerstand. 

Senz: the original storm umbrella

Senz

Senz is het innovatieve brein achter de eerste stormparaplu zoals je deze tegenwoordig in allerlei uitvoeringen ziet. Mogelijk heb je wel eens gehoord van de slogan ‘the original storm umbrella’? De Senz stormparaplu’s zijn ontstaan uit een persoonlijke afkeer tegen de standaard paraplu’s. Door te spelen met aerodynamica en door buiten de gebaande paden te denken, heeft Senz een paraplu ontwikkeld die bijna elk weertype aan. Met haar stormparaplu’s heeft het merk al diverse design-awards gewonnen.

Windstoten tot 100 km per uur

Senz belooft dat haar original storm umbrella windstoten aankan tot 100 km per uur. Alle modellen van het merk hebben daarnaast een UPF50+ coating. De paraplu houdt hiermee 98% van de schadelijke UV straling tegen.

Onderscheidend in design

In de loop der jaren zijn er diverse merken stormparaplu’s bij gekomen. Senz onderscheid zich nog altijd door naast functionaliteit ook veel waarde te hechten aan design, elk jaar komen er bijvoorbeeld nieuwe collecties uit met verschillende prints. Ideaal als je er ook in de regen fashionable bij wilt lopen.

Senz Logo Type Windkracht Inklapbaar UPF Coating Kleuren Garantie Prijs
Senz Original Senz Original tot 100km/u  Nee Ja, UPF50+ 4 basis kleuren en wisselende collecties met print 2 jaar no-nonsense garantie € 54.95
Senz Automatic Senz Automatic tot 80 km/u Ja, opent en sluit met 1 druk op de knop  Ja, UPF50+ 4 basis kleuren en wisselende collecties met print 2 jaar no-nonsense garantie  € 54.95

 

IMPLIVA: een bekende speler in een nieuwe markt

IMPLIVA is al sinds 1963 een bekende naam in de paraplumarkt. Toch is het merk een vrij jonge speler in de markt voor stormparaplu’s. De eerste stormparaplu van IMPLIVA kwam na die van Senz op de markt. IMPLIVA is druk bezig daarin een inhaalslag te maken.

STORMaxi geprezen door Vara’s Kassa 

De STORMaxi van het merk is door het Tv-programma Kassa geprezen om het efficiënte gebruik van materialen die de paraplu zeer duurzaam maken.

Verschil IMPLIVA en Senz

Ook voor de IMPLIVA paraplu’s geldt dat ze met je mee zweven op de wind waardoor je op de fiets of tijdens het lopen geen weerstand voelt en de paraplu rechtop blijft staan. Maar ondanks dat de paraplu’s van Senz en IMPLIVA erg veel op elkaar lijken, zit er toch verschil in de gekozen materialen en het ontwerp. De paraplu’s van IMPLIVA hebben bijvoorbeeld een bredere achterkant en een schuiner afgesneden voorkant.

In de volgende afbeelding zie je de Senz paraplu’s in het zwart, de IMPLIVA paraplu is er bovenop afgebeeld in blauw en rood.

Senz vs IMPLIVA

IMPLIVA Logo Type Windkracht Inklapbaar UPF Coating Kleuren Garantie Prijs
IMPLIVA STORMaxi

IMPLIVA STORMaxi

tot 100km/u Nee Nee 7 standaard kleuren Wettelijke garantie € 24.95
IMPLIVA STORMini

IMPLIVA
STORMini

tot 80 km/u Ja Nee 7 standaard kleuren Wettelijke garantie  € 19.95

Welke stormparaplu is voor jou het beste?

Hopelijk kun je met bovenstaande vergelijking een inschatting maken welke stormparaplu het beste is voor jouw situatie. Wanneer je jezelf tot een windkracht van 80 km per uur wilt beschermen is een STORMini of Senz Automatic een uitstekende keuze. Het voordeel van deze paraplu’s is dat je deze makkelijk kunt inklappen en dus mee kunt nemen in de tas.
Wil je iets meer ‘power’ in je paraplu, kies dan voor een STORMaxi of Senz Original.
De Senz stormparaplu’s kies je als garantie, UPF Coating en design voor jou de belangrijkste pluspunten zijn en je bereid bent hier iets extra’s voor te betalen. Is prijs voor jou de belangrijkste afweging? Dan volstaat een IMPLIVA paraplu in de meeste gevallen.

Welke ‘plu’ je ook kiest, een stormparaplu is in veel opzichten een betere keus dan je reguliere paraplu. Nooit meer hoef je bang te zijn dat je paraplu binnenstebuiten keert als het waait!